FAQ


Op welke luchthaven kunnen we het beste vliegen ?
De dichtstbijzijnde luchthaven is Malaga, (45 min) je kunt vliegen met Transavia, Vueling, Easyjet en Ryan Air. Goedkope tickets vind je ook naar Sevilla (110 minuten) Ook is het mogelijk om te vliegen naar Barcelona, Valencia of Madrid en daar vandaan nog een ticket naar Malaga te boeken met een binnenlandse vlucht.

Moet ik een auto hebben om bij Hacienda la Suerte te komen?
Ja, een auto is noodzakelijk. Vanaf Amsterdam is het 2300 km rijden, een leuke tussen stop kun je maken in Bordeaux of in San Sebastian, maar vanaf de luchthaven Malaga is het maar 45 minuten, je kunt goedkoop een auto huren bv via Bco of via Hispacars.

Zijn er restaurants in de buurt van Hacienda la Suerte?
Ja, er zitten diverse authentieke restaurantjes en barretjes op slechts 5 a 10 minuten afstand van de Hacienda, wij hebben de adressen klaar liggen voor jullie.

Mag ik roken in huis?
Nee, binnenhuis mag beslist niet gerookt worden, buitenhuis wel, echter alleen op het terras want door de droogte is er anders brandgevaar.

Is er een ziekenhuis in buurt?
Ja in Iznajar is een eerste hulppost na de eerste brug direct rechts doorrijden tot midden in het centrum en in Archidona is er ook één, het dorp bijna uitrijden en het zit aan je rechterhand. Ze noemen het in Spanje Centro De Salud(medisch centrum) of Urgencias(eerste hulp). In Antequera zit een ziekenhuis.(hospital). Verder zit in elk dorpje een apotheek(farmacia) te herkennen aan het groene kruis.

Kan ik met pin betalen in restaurants en in winkels?
Wel bij de supermarkt en in enkele restaurants, maar meestal gewoon cash.

Zijn er geldautomaten in de buurt?
Ja, zowel in Villanueva de Tapia, als in Iznajar als in Archidona.

Zijn er benzinepompen in de buurt?
Ja, richting Iznajar ongeveer 7 km vanaf ons huis en ook richting snelweg bij Salinas, 6km en in Archidona 15 km.

Zijn er bij de Hacienda ook nog andere mensen?
Nee, het huis is prive verhuur

Is er een TV aanwezig?
Ja we hebben schotel tv met Nederlandse zenders.

Zijn er internet mogelijkheden?
Ja er is wifi, bedenk wel dat je op het platteland zit en de snelheid lang niet zo goed is als thuis. Dit is niet geschikt voor zakelijk en intensief gebruik.

Welke keuken apparatuur zijn er aanwezig?
Het huis is van alle gemakken voorzien, van een staafmixer, broodrooster, een koelkast, een vaatwasmachine tot een wasmachine en een droger.

Welke leuke steden en dorpjes moeten we beslist bezoeken?
In huis ligt een uitgebreide de informatiemap met alle leuke steden en dorpjes in de omgeving uitgebreid beschreven, restauranttips en leuke activiteiten om te doen.

Is het nodig onze uitstapjes vooraf te reserveren ?
Als u het Alhambra in Granada wilt bezoeken moet u daar beslist ruim van te voren voor reserveren. Ook voor de Camino del Rey is dat noodzakelijk.

Hoe ver is het naar een dorpje?
Het dichtstbijzijnde dorpje is Villanueva de Tapia en dat is ongeveer 1.5 km. Daar vind je wat plaatselijke winkeltjes, zoals een bakker, slager, apotheek en een paar barretjes, Voor de boodschappen kun je het beste naar Archidona gaan daar zit een grote Mercadona Supermarkt en daar heb je een auto voor nodig.

Waar haal ik de sleutel op?
Wij hebben een sleutelkastje, de code krijgt u nadat u de reservering in zijn geheel betaald heeft.

Is het huis aangesloten op het electriciteitsnet, water en gas?
Ja, behalve het gas, dat gaat met flessen, maar dat is zeer gebruikelijk in het binnenland van Spanje en makkelijk te doen.

Kan ik ook voor een paar dagen de Hacienda reserveren?
Alles is bespreekbaar, u moet wel rekening houden met de verplichte eindschoonmaakkosten van €75.

Hoe ver is het naar het strand?
In Iznajar is er een strandje aan het heldere blauwe meer waar u kunt zwemmen en zonnen, dit is slechts op 10 minuten afstand met de auto, maar wanneer u naar de kust wilt kunt u over de snelweg in 45 minuten bij het strand zijn.

Hoe is de weg naar de vakantievilla toe?
Perfect, totaal geen enge weggetjes, geen bochten en geen kuilen. Geasfalteerd en slechts 50 meter grindweg.