Granada


Het Zuid-Spaanse Granada is een van de steden waar het Moorse tijdperk vandaag nog steeds zijn stempel doordrukt in de prachtige architectuur. De stad is gebouwd op en tussen enkele heuvels, wat meteen het unieke karakter van de stad bepaalt De stad heeft ca. 475.000 inwoners. De stad van de Alhambra ook wel genoemd, het enige overbeleven Moorse paleizen complex van Andalusië aan de voet van de witte bergtoppen van de Sierra Nevada. De stad bruist van energie, culturele oudheid en bovenal de Andalusische gastvriijheid, hier op het terras zult u verwent worden met een gratis tapa bij uw drankje. Je kan er uren dwalen door de moderne straatjes met de mooiste mode winkels maar ook door de charmante kleine straatjes van de oude stad. Een flamingo show in één van de grotwoningen mag niet ontbreken. In Granada zult u zich op uw gemak voelen door de ongedwongenheid.

Granada is de ideale citytripbestemming als je op zoek bent naar prachtige architectuur, cultuur en natuur in een mediterrane sfeer. Het Alhambra domineert het panorama van de stad. Als één van de mooiste Moorse bouwwerken is het één van de belangrijkste toeristische attracties van heel Spanje. Het complex bestaat uit een fort, paleizen en een de paradijselijke tuinen van het Generalife.

Daarnaast kun je nog tal van Moorse gebouwen in en rond de stad bezoeken. Maar ook het latere christendom heeft het uitzicht van de stad mee bepaald met zijn prachtige kerken, kathedralen en kloosters. Tussen de gebouwen ontvouwen zich magnifieke pleintjes waar je heerlijk kan genieten van de Spaanse atmosfeer. De oude Moorse wijk Albayzín is een kluwen van nauwe straatjes, op sommige plekken doet het denken aan een Marokkaanse medina. Hoewel het verleden nog heel sterk leeft in Granada, is de stad ook heel modern en trendy. Granada is heel bekend omwille van zijn universiteit. De vele studenten die er wonen, zorgen voor een levendige uitgaansscène met hippe bars en clubs, tal van commerciële winkels en shoppingcentra.
Een lekker kopje thee drinken of blazen aan de waterpijp kan in één van de vele tetteria’s. Vanaf Mirador de San Nicolas hebt je een geweldig uitzicht over de stad.

Wie het Alhambra wil bezoeken, moet vooral rekening houden met de quota die de Unesco heeft gesteld qua bezoekersaantallen, per dag mag maar een beperkt aantal bezoekers het Alhambra binnengaan, Tickets zijn beperkt te verkrijgen daarom kan je beter ver van te voren reserveren via www.alhambra-tickets.es of telefonisch vanuit Spanje 902888001 en vanuit het buitenland 0034-934923750. Je kan bij het Alhambra parkeren, wanneer je daarna de stad weer in wilt gaan kan je het beste de parkeergarage nemen vlakbij de Kathedraal.