Sevilla


In deze stad komt je ogen tekort, door velen wordt Sevilla HET openluchtmuseum van Andalusië genoemd omdat er zo veel moois te zien is. De stad staat vol met historische monumenten, kerken, parken en palmtuinen en je vindt er overblijfselen van verschillende culturen. Het is 110 minuten rijden vanaf onze cortijo. Sevilla is de hoodstad van Andalusië, het ligt in het zuidwesten van Spanje, de rivier de Guadalquivir die van noord naar zuid door de stad loopt is bevaarbaar vanaf de hoofdstad tot aan de monding in de Atlantische Oceaan, het nog steeds één van de drukste rivierhavens van Spanje. Het is de belangrijkste stad van Zuid-Spanje op het gebied van cultuur, politiek, economie en kunst. Het aantal inwoners bedraagt ca. 1.3 miljoen mensen. Het heeft het grootste historische centrum van Europa, leuke bezienswaardigheden van de stad zijn:

  1. De kathedraal van Sevilla met de toren Giralda.
  2. De Torre del Oro een 13 e eeuwse wachtoren van goud bij de rivier
  3. Calle Sierpes een belangrijke winkelstraat
  4. De authentieke wijk Santa Cruz en Triana, een wijk met rustige kleine pleintjes vol met bloemen en pittoreske gebouwen. De Joodse wijk, la Juderia
  5. De oude universiteit , die nog steeds in gebruik is door studenten
  6. Stierenvechtersarena het Maestranza
  7. Carmen aan de oever van de rivier de Qualdaquivir
  8. Plaza de España, net buiten het centrum (Een architectonisch monument)
  9. Themapark Isla Magila, buiten de stad

Sevilla is de geboorteplaats van de flamenco (Spaanse zang en dans met gitaarbegeleiding) Het is toegeschreven aan de zigeuners uit Andalusië, maar met allerlei invloeden van bevolkingsgroepen rond de Middellandse Zee. Het is echter zeker geen zuivere zigeunermuziek, flamenco leeft bij iedereen in Spanje. Sevilla is verder bekend om zijn grootse viering van Semana Santa ofwel de Goede Week, de week voor Pasen. Tijdens deze week wordt de stad overspoeld door bedevaarders en toeristen. De religieuze viering wordt traditioneel afgesloten met een groot feest. Een aantal weken na de Semana Santa vindt een ander belangrijk festival in Sevilla plaats, de jaarlijkse “Feria de Abril”. Tijdens deze viering van het begin van de lente, zet de bevolking van de stad verschillende tenten op waar een week lang in wordt gedanst en gedronken met de hele familie. De vrouwen dragen dan traditionele flamencojurken en de mannen lopen in de meest chique pakken. Het festivalterrein wordt altijd opgebouwd als een soort dorp, waarin elke straat de naam krijgt van een beroemde torero, oftewel stierenvechter. De Feria de Abril trekt wel een miljoen bezoekers.